Tuesday, January 4, 2011

Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera - Tomasz Rezner




Liczba str.:

91

ISBN:

978-83-7582-472-8

Jak zdrowo i przyjemnie uzyskać  i utrzymać pożądaną sylwetkę ciała?

Wyrzuć do kosza bezsensowne diety, nieskuteczne tabletki, tabele kalorii i inne bzdury, którymi atakują Cię ze wszystkich stron. Nadchodzi rewolucja!

Czy wiesz, że 52% Polaków i 37% Polek waży za dużo? Powiem więcej, te liczby ciągle rosną! Otyłość staje się chorobą cywilizacyjną.
Tomasz Rezner obala mity na temat otyłości i pokazuje właściwą drogę ku zdrowszemu życiu i lepszemu samopoczuciu. Jeśli masz problem z nadwagą, lub jeżeli interesujesz się funkcjonowaniem ludzkiego organizmu to koniecznie przeczytaj ten tekst do końca.

Co na temat otyłości mówi autor – Tomasz Rezner?

Tomasz ReznerRozpatrując problem otyłości, nie da się uniknąć poruszenia spraw psychiki. Właściwie, cały ten problem bierze swój początek w psychice człowieka. Jeżeli ktoś zajmuje się problemem otyłości, a pomija udział psychiki, to na pewno nie osiągnie żadnych pozytywnych efektów.
Wpływ psychiki na problem otyłości polega na „chceniu” zjedzenia jeszcze, pomimo zaspokojenia fizjologicznego zapotrzebowania organizmu, złych nawykach żywieniowych, wierze w najróżniejsze mity na temat odżywiania, wierze w „cudowne” diety itd., a braku wiary w swoje możliwości.”

Co jest celem autora ebooka?

  • przedstawienie wizerunku, ku któremu będziesz zmierzać,
  • umożliwienie wytyczenia sobie sposobu postępowania,
  • wyrobienie w sobie prawidłowych nawyków żywieniowych,
  • wyrobienie w sobie właściwego sposobu spożywania pokarmów,
  • osiągnięcie przyjemności ze spożywania pokarmów bez narażania się na otyłość,
  • zachowanie zdrowego podejścia do spraw żywienia i radosnego realizowania go,
  • zabezpieczenie Cię przed możliwymi zagrożeniami zdrowotnymi wynikającymi ze sposobów odżywiania się,
  • zapoznanie Cię z łatwymi, uniwersalnymi i fizjologicznymi metodami pomiarowymi utrzymania właściwej masy ciała i sposobów odżywiania,
  • obalenie mitów związanych z odżywianiem,
  • wytłumaczenie Ci, na czym to wszystko polega, bo człowiek nieświadomy skazany jest nie tylko na porażki, ale wręcz na klęskę
  • zapoznanie Cię z niektórymi nieskutecznymi metodami zmniejszenia masy ciała i wytłumaczenie, dlaczego nie dają założonych efektów – a także uchronienie Cię przed nimi,
  • ukazanie roli psychiki we właściwym sposobie odżywiania się,
  • zapoznanie Cię z prawidłowymi określeniami dotyczącymi odżywiania się,
  • ukazanie elementów humorystycznych.
Tomasz Rezner wykorzystuje techniki znane z NLP i pomaga w ten sposób wszystkim, którzy mają problem ze swoją wagą i samopoczuciem. Otyłość prowadzi do wielu chorób, które zadają cierpienie i skracają życie. Czy tego chcesz?

Poznaj opinie specjalistów!

„Nie przepadam za książkami o tej tematyce, ale ta zaintrygowała mnie swą odmiennością oraz niezmiernie oryginalnym i twórczym podejściem do istoty problemu.
Zrozumiałam, że mogę uzyskać pożądany efekt w swoim wyglądzie, jeśli wykorzystam własną psychikę oraz zebrane przez Tomasza Reznera znane już prawdy, ale ukazane w innym, nowym i nieznanym świetle.
Autor bardzo przystępnie opisuje zagadnienia, które mają nam pomóc w podjęciu słusznej decyzji dotyczącej naszej sylwetki (a także zdrowia) i rozdział po rozdziale pomaga nam stworzyć taki indywidualny program dla każdego z nas.
Podoba mi się szczególnie rozdział o mitach związanych z odżywianiem, a wymyślonych przez ludzi otyłych, tłumaczących się z nadwagi. Tomasz Rezner konsekwentnie je demaskuje
Moim zdaniem książka jest bardzo interesującą pozycją, na rynku wydawniczym, dotyczącą spraw zdrowego życia i pięknej sylwetki. Myślę, że każdy czytelnik będzie zadowolony z tej ciekawej i inspirującej lektury.”
Ewa Obszańska, Filolog polonista, obecnie: terapeuta zajęciowy (plastyk) w Polskim Stowarzyszeniu na rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym

"Z dużym zaciekawieniem przeczytałam książkę Tomasza Reznera, dotyczącą fizjologicznych sposobów odżywiania oraz zachowania pożądanej i szczupłej sylwetki ciała.
Moje spostrzeżenia na temat tej interesującej i nowatorskiej pozycji sformułowałam w poniższych punktach:
  • Książka oparta na dużej wiedzy Autora, napisana w przystępnej formie, przybliża Czytelnikowi problem odpowiedzialności za własne zdrowie.
  • Autor w sposób zrozumiały przedstawia podstawy zdrowego żywienia i zasady łączenia produktów, oparte na fizjologii trawienia i wchłaniania substancji pokarmowych.
  • Autor przypomina kanony zdrowego odżywiania, o których współczesny, zabiegany i zagubiony pod wpływem reklam człowiek, zapomniał.
  • Przedstawiony sposób odżywiania nie jest tylko metodą "odgrubiania", ale sposobem na zdrowe i długie życie.
  • Ciekawe, łatwe do stosowania i oryginalne są autorskie metody określania bilansu energetycznego organizmu, norm oraz stanu odżywienia.
  • Otyłość jest plagą społeczeństw wysoko cywilizowanych, a problem jej występowania zaczyna się już we wczesnym dzieciństwie.
  • Jestem przekonana, że Czytelnik, który uwzględni sugestie Autora, ma wielką szansę cieszyć się dobrym zdrowiem."
- Urszula Pałubicka, lekarz specjalista medycyny rodzinnej

To bezcenne informacje z pierwszej ręki!

Tomasz Rezner przekazuje Ci informacje z pierwszej ręki. Treść poradnika oparta jest na aktualnym stanie wiedzy medycznej o funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Przedstawione są one w sposób prosty i logiczny. Nareszcie nie będziesz miał problemu ze zrozumieniem skomplikowanych terminów medycznych.
Jeżeli chcesz:
  • pozbyć się problemu ze swoim ciałem
  • sprawić by ilość przyswajanej energii równała się ilości energii zużywanej
  • poznać hierarchię gospodarki energetycznej organizmu
  • poznać siłę porad Tomasza Reznera
  • ...to nie przejdziesz obojętnie obok tej publikacji.
Zamów ebooka i utwierdź się w przekonaniu, że na zdrowiu po prostu się nie oszczędza. Powiedz do siebie: „Chcę i potrafię się zmienić”.

  • PODZIĘKOWANIA
  • 1. OD AUTORA
  • 2. ZAŁOŻENIA I CELE TEGO PORADNIKA
  • 3. CELE
  • 3.2 Zdrowie
  • 3.2.1. Brzuch
  • 3.2.2. Klatka piersiowa i jej zawartość
  • 3.2.3. Narządy wewnętrzne
  • 3.2.3.1. Serce
  • 3.2.3.2. Płuca
  • 3.2.3.3. Żołądek
  • 3.2.3.4. Jelita
  • 3.2.3.5. Wątroba
  • 3.2.3.6. Pęcherzyk żółciowy
  • 3.2.3.7. Trzustka
  • 3.2.3.8. Nerki
  • 3.2.4. Kościec
  • 3.2.4.1. Kończyny dolne (popularnie określane jako nogi)
  • 3.2.4.2. Kręgosłup
  • 3.2.4.3. Układ naczyniowy i miażdżyca
  • 3.2.5. Tkanka tłuszczowa
  • 3.3. Prezencja i kariera
  • 3.4. Samopoczucie
  • 4. JAK TO DZIAŁA?
  • 4.1. Hierarchia energetyczna organizmu
  • 4.2. Układ trawienny
  • 4.3. Trawienie i wchłanianie
  • 4.3.1. Jama ustna
  • 4.3.2. Przełyk
  • 4.3.3. Żołądek
  • 4.3.4. Dwunastnica
  • 4.3.5. Jelito cienkie
  • 4.3.6. Jelito grube
  • 4.3.7. Odbytnica i odbyt
  • 4.4. Układ moczowy
  • 4.5. Dlaczego człowiek tyje?
  • 4.6. Bilans energetyczny
  • 4.6.1. Magazynowanie energii
  • 4.6.1.1. Krew i płyny ustrojowe
  • 4.6.1.2. Wątroba
  • 4.6.1.3. Tkanka tłuszczowa
  • 4.6.1.4. Tkanki
  • 4.6.1.5. Mózg i tkanka nerwowa
  • 4.7. Regulacje
  • 4.7.1. Insulina
  • 4.7.2. Tłuszcz
  • 4.7.3. Glikogen
  • 4.7.4. Mucyny i mukopolisacharydy
  • 4.7.5. Cholesterol: HDL i LDL
  • 5. PSYCHIKA
  • 5.1. Dzieło Emila Coue
  • 5.1.1. Prawidła określone przez Emila Coue
  • 5.2. NLP i jego twórcy
  • 5.3. Łakomstwo
  • 5.4. Anorexia nervosa
  • 5.5. Bulimia
  • 6. MITY O OTYŁOŚCI
  • 6.1. O posiłkach
  • 6.1.1. Ilość posiłków
  • 6.1.2. Częstość
  • 6.1.3. Czas
  • 6.1.4. Obfitość posiłków
  • 6.1.5. Dania
  • 6.1.6. Smakowitość pokarmu
  • 6.1.7. Kanapki
  • 6.2. O słabości
  • 6.3. O złym trawieniu
  • 6.3.1. O grubych
  • 6.3.2. O chudych
  • 6.4. O miażdżycy
  • 6.5. O tym, że ktoś taki już jest i nie da się tego zmienić
  • 6.6. O hormonach
  • 6.7. O chorych na cukrzycę
  • 6.8. Genetyczne
  • 6.9. O dietach
  • 6.10. O normach
  • 6.11. Cholesterol
  • 6.12. Składniki pożywienia
  • 6.12.1. Mięso
  • 6.12.2. Ryby
  • 6.12.3. Nabiał
  • 6.12.4. Zboża
  • 7. LECZENIE OTYŁOŚCI
  • 7.1. Tradycyjne sposoby regulacji masy ciała
  • 7.1.1. Diety
  • 7.1.2. Sport i ćwiczenia fizyczne
  • 7.1.3. Sauny, banie, termy itp.
  • 7.1.4. Przeczyszczanie, lewatywy itp.
  • 7.1.5. Metody chirurgiczne
  • 7.1.5.1. Wycinanie i odsysanie tkanki tłuszczowej
  • 7.1.5.2. Wycinanie części żołądka
  • 7.1.5.3. Wycinanie części jelit
  • 7.1.5.4. Balon w żołądku – BIB system
  • 7.1.5.5. Obrączka umieszczona na górnej części żołądka

No comments:

Post a Comment