Jak przygotować perfekcyjne przyjęcie, które zachwyci Twoich gości?
Czy znasz sposób na to, aby przygotować udane przyjęcie, które zachwyci KAŻDEGO oraz sprawi, że zapadnie mu ono w pamięć na bardzo długo?
Każdy z nas na pewno bywa na różnych przyjęciach. Zdarza się, że sami zapraszamy gości, organizując spotkanie.Przygotowujemy przepyszne potrawy, rozmaite napoje, ale z jakiegoś powodu nasi goście nie są zadowoleni i szybko wychodzą.
Czy chcesz poznać ten powód?
Poznaj odpowiedzi na następujące pytania:
- Czym jest kultura stołowa i dlaczego trzeba przestrzegać jej zasad?
- Jakie są rodzaje przyjęć i jakimi prawami rządzi się każde z nich?
- Jak zaplanować udane przyjęcie, które zachwyci wszystkich gości?
- W jakich kieliszkach oraz szklankach podawać dane napoje?
- Jak odpowiednio używać zastawy stołowej?
- Jak układać sztućce oraz dlaczego jest to takie ważne?
To naturalnie jeszcze nie wszystko co znajdziesz w tym poradniku. Poznasz dzięki niemu zasady dobrego wychowania na przyjęciach w domu, czy restauracji. Nauczysz się w jaki sposób podawać wina, układać wszystko na stole i innychniezwykle praktycznych czynności.
Przygotowanie udanego przyjęcia jest nie lada zadaniem dla jego gospodarza. Możemy przeczytać wiele informacji na ten temat, lecz trudno z nich wybrać te, które są dla nas naprawdę istotne.
W tym poradniku znajdziesz to, co jest naprawdę ważne i sprawdza się zarówno na spotkaniach w gronie przyjaciół czy rodziny, jak i na dużych przyjęciach. Przecież nie jest ważne, abyśmy znali wszystkie zasady i regułki, lecz aby umieć te najważniejsze zastosować w praktyce.
Unikalna propozycja: WIECZNA GWARANCJA+
Kliknij, aby dowiedzieć się dlaczego zakupy u nas są w 100% bezpieczne.
Jesteśmy pewni jakości wiedzy zawartej w naszych publikacjach. Dlatego udzielamy wiecznej gwarancji. Jeśli zakupiony ebook nie spełni Twoich oczekiwań, będziesz mógł go zwrócić w dowolnym terminie, odzyskując 100% zainwestowanych w niego pieniędzy
Przygotowując przyjęcie, staramy się, aby nasi goście byli zadowoleni, a może nawet zachwyceni naszymi kulinarnymi staraniami. Ale czy to na pewno wszystko?
Poznając pewne zasady i nabywając odpowiednią wiedzę, nauczymy się wzorowo wypełniać funkcję gospodarza przyjęcia, a każde przygotowane przez nas przyjęcie pozostanie na długo w pamięci naszych gości.
- WSTĘP
- CO TO JEST KULTURA STOŁOWA?
- RODZAJE PRZYJĘĆ
- Przyjęcia na stojąco
- Przyjęcia na siedząco
- JAK ZAPLANOWAĆ PRZYJĘCIE
- KIELISZKI I INNE SZKŁO
- ZASTAWA STOŁOWA
- SZTUĆCE
- BIELIZNA STOŁOWA
- UKŁADANIE SERWETEK
- UŁOŻENIE STOŁU
- NAKRYCIE PODSTAWOWE I ROZSZERZONE
- Nakrycie podstawowe
- Nakrycie rozszerzone
- KOLEJNOŚĆ DAŃ NA PRZYJĘCIACH
- JAK PODAWAĆ WINA
- JAK PODAWAĆ POTRAWY
- MENU PRZYJĘĆ NA STOJĄCO
- MENU PRZYJĘĆ NA SIEDZĄCO
- SAVOIR-VIVRE GOSPODARZA
- SAVOIR-VIVRE GOŚCIA
- SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE W RESTAURACJI I W DOMU
- PODSUMOWANIE
- BIBLIOGRAFIA
Opinie o "Przyjęcia okolicznościowe w praktyce"
- Publikacja była strzałem w dziesiątkę. Wykorzystałam wiele cennych informacji podczas ostatniego rodzinnego obiadu z okazji wielu ważnych okazji takich jak 80-te urodziny czy 20-sta rocznica ślubu.Wówczas wszystko musi być na najwyższym poziomie. Opisy i fotografie są podane w sposób prosty i łatwy do odczytania.Nie trzeba dużo kombinować aby coś zrozumieć czy zapamiętać. Pozycja na szóstkę z plusem.
- Zakupiłam książkę "przyjęcia okolicznościowe w praktyce" i jestem bardzo zadowolona z jej lektury. Przygotowywałam właśnie chrzciny mojego dziecka i zawarte w tej książce rady naprawdę bardzo mi pomogły. Cała uroczystość wypadła świetnie. Czasami wydaje się nam, że pewne szczegóły nie mają znaczenia, a to właśnie one składają się na doskonałą całość. Serdecznie polecam ta publikację - jest przydatna w przygotowaniu wszelkich przyjęć :)
- Zakupilem ten e-book by przeprowadzić sobie ostatnią sesję powtórkową przed egzaminem zawodowym [właśnie z organizacji przyjęcia]. Wrażenia? Publikacja niczego sobie dla nowicjusza w tej kwestii. Wyjasnia wiele podstawowych i niezbędnych zagadnień... aczkolwiek brakuje kilku istotnych szczegółów jak: przydział osób na metr stołu przy przyjęciu 'na stojąco', długości zwisu obrusa ze stołu tak aby goście nie ściągali zastawy, z której strony gościa podawać potrawy i napoje i jak zbierać brudne naczynia, nie było nic wspomniane o moltonach, czyli 'wyciszaczach' pod obrus. Lekturę można by bylo wzbogacić o róźne 'triki' tj.: co zrobić gdy rozleje nam się wino na obrus podczas przyjęcia, jak sprawnie złożyć/rozłożyć bieliznę stołową, czy też techniki przenoszenia kilku talerzy. Sprawą dyskusyjną jest też ustawienie szkła... Może to moje zboczenie zawodowe i czepiam się szczegółów, ale "Przyjęcia okolicznościowe w praktyce" mają braki... Na duży plus zasługuje savoir-vivre i różne ciekwostki jak się zachowac i jak jeść nietypowe potrawy:) Gdyby ocenała to moja Pani profesor, oceniłaby to na 2+, ja oceniam na 4-.;)

No comments:
Post a Comment